نسخههای ایکس باکس بدون اشتراک گیم پس دیگر جذابیتی ندارند
برخی توسعهدهندگان عقیده دارند که پورت بازیها به پلتفرم ایکس باکس بدون ارائهی یک پیشنهاد ویژه برای گیم پس، عملاً ارزشی ندارد.با سرگرم پلاس همراه باشید .
مایکروسافت بیش از ۱۰ سال است که به رقابت با پیشروی پایدار و پیوستهی پلی استیشن در بازار کنسولهای بازی میپردازد. پلتفرم ایکس باکس همچنان از نظر درآمدزایی در وضعیت مطلوبی قرار دارد، اما زمانی که صحبت از فروش سختافزاری و رشد جامعهی پایهی کاربران کنسول مطرح میشود، عملکرد آن هنوز با محدودیت مواجه است.
این موضوع باعث شده است تا بسیاری از توسعهدهندگان بازیهای ویدیویی، بهویژه آنهایی که با محدودیت بودجه مواجه هستند، پلتفرم ایکس باکس را در اولویت پایینتری قرار دهند. بر اساس گزارشهای اخیر، بسیاری از این توسعهدهندگان، سرمایهگذاری روی این پلتفرم را بدون توافق بر سر گیم پس، چندان ارزشمند نمیدانند.
شماری از توسعهدهندگان بازیهای ویدیویی معتقدند که کاربران کنسولهای ایکس باکس به تدریج مشروط به اتکا روی اشتراک گیم پس میشوند و اگر ناشری برای ارائهی یک پیشنهاد ویژه در این سرویس با مایکروسافت همکاری نداشته باشد، انتشار پورت ایکس باکس بازی عملاً ارزش خود را از دست میدهد. علاوه بر این، مایکروسافت بلافاصله بعد از این توافق، مبلغ قرارداد را به توسعهدهندگان پرداخت میکند تا این سرمایهگذاری ارزش بالایی داشته باشد.
مایکروسافت قراردادهای مختلفی را با توسعهدهندگان و ناشران ترد پارتی به ثبت میرساند تا دسترسی به بازی از روز نخست عرضه را برای کاربران گیم پس تضمین کند. هرچند این مسئله میتواند در آینده به یک شمشیر دولبه برای آنها تبدیل شود. از یک سو، ارائه بازیها در گیم پس میتواند باعث افزایش جذب کاربران و اشتراکهای این سرویس شود، اما از سوی دیگر، ممکن است ناشران و توسعهدهندگان بازیها به تدریج به این نتیجه برسند که بدون توافقات مالی بزرگ، انتشار بازی در ایکس باکس چندان سودآور نخواهد بود.
با توجه به این چالشها، مایکروسافت باید به دقت استراتژیهای خود را بررسی کند تا هم توسعهدهندگان و هم کاربران را راضی نگه دارد و از سوی دیگر، رقابت خود با پلی استیشن را نیز حفظ کند. این امر نیازمند ایجاد توازن بین ارائه پیشنهادهای جذاب در گیم پس و حفظ بازار فروش مستقیم بازیهاست. برای دستیابی به این هدف، نوآوری و انعطافپذیری در قراردادها و پیشنهادهای مالی میتواند نقش کلیدی ایفا کند.
بیشتر بخوانید: سیستم مورد نیاز Resident Evil 4 Remake | با بهترین سیستم پیشنهادی
براساس توضیحات شرکت Skill Up، یکی از اعضای این تیم با توسعهدهندگان بازیهای مختلف به گفتوگو پرداخته است تا از آنها درباره پتانسیل عرضهی بازیها روی پلتفرم ایکس باکس سؤال کند. پاسخهایی که به این سؤال ارائه شده است، از جوانب مختلفی قابلتوجه است؛ اما بیشتر بازیسازها از توافقاتی که بر سر گیم پس صورت میگیرد، دفاع میکنند.
این افراد معتقدند که ایکس باکس، کاربران خود را رفتهرفته به تجربهی بازیها از طریق گیم پس عادت میدهد. از طرفی، توسعهدهندگان ترجیح میدهند تا از مزایای پیشپرداخت مبالغ قرارداد توسط مایکروسافت بهرهمند شوند. این پیشپرداختها میتواند کمک بزرگی به توسعهدهندگان، بهویژه آنهایی که با محدودیت بودجه مواجه هستند، باشد.
اگر شرکتی خلاف این مسیر را طی کند، بعید است بتواند سرمایهگذاری خود را به سود برساند. البته باید به این نکته اشاره کنیم که این اظهارات از سوی چند بازیساز مستقل و استودیوهای AA مطرح شده است، اما چند استودیوی AAA نیز اخیراً از عرضهی بازیهای خود روی پلتفرم ایکس باکس صرفنظر کردهاند.
چندی پیش، یکی از اعضای سابق استودیوی راکاستار نیز اظهارات مشابهی را مطرح کرده بود. بر این اساس گفته میشد که توسعهدهندگان بهدلیل جامعه کاربران بیشتر کنسولهای پلی استیشن، این پلتفرم را در اولویت قرار میدهند. این موضوع نشان میدهد که تعداد کاربران پلی استیشن و قدرت بازار آن تأثیر زیادی بر تصمیمات توسعهدهندگان دارد.
مایکروسافت همچنان به سرویس اشتراکی گیم پس متعهد است و بازیهای پرطرفدار و مورد انتظاری مثل نسخه جدید کال آف دیوتی نیز از روز عرضه در این سرویس قابل دسترسی خواهد بود. انتظار میرود که از این پس بیشتر درباره این سرویس بشنویم. لذا به نظر میرسد که مایکروسافت باید برای رفع این مشکل نیز چارهای بیاندیشد.
با توجه به این شرایط، مایکروسافت ممکن است نیاز به توسعه استراتژیهای جدیدی برای جذب و حفظ توسعهدهندگان داشته باشد. ارائه پیشنهادهای جذابتر، افزایش مزایای مالی و بهبود شرایط قراردادها میتواند به مایکروسافت کمک کند تا توسعهدهندگان بیشتری را به سمت پلتفرم خود جلب کند. همچنین، تلاش برای افزایش جامعه کاربران و ایجاد تجربههای بازی بهتر برای کاربران میتواند به رشد پایدار این پلتفرم کمک کند.